Inverteres klíma

Milyen kosszal és utómunkával jár egy klímabeszerelés?
Korábban említettük, hogy ez egy fúrással járó munkafolyamat, így elkerülhetetlen, hogy keletkezzen por és faltörmelék. Cégünk számára az ügyfelek elégedettsége az első, így minden szerelés alkalmával ipari teljesítményű porszívót alkalmazunk ezek elszívására, hogy az egyes fúrások után azonnal eltávolítsuk a keletkezett koszt, ami így nem száll szét az ingatlanban nagy mennyiségben a keletkező por. A munka végeztével a kapott állapotban hagyjuk magunk után a szobákat, helyiségeket, a koszt feltakarítva.

Esztétikai szempontból nem kell aggódnunk, hiszen a kifúrt lyukakat az eszköz teljesen eltakarja. Az esetleges kézlenyomatok, szerszámnyomok maradandó helyének elkerülése érdekében szakembereink precízen letakarják a felmerülendő területet, mely a munkálat végén nyom nélkül eltávolítható, ezzel megőrizve a beltér eredeti állapotát. Azonban a kültéri egység felszerelésnél előfordulhat, hogy a falazat puhább lesz, vagy nagyobb vakolatdarab törik ki a reméltnél, melyet nem takar el a kábelcsatorna és az eszköz. Erre minél öregebb a ház, annál nagyobb rá az esély.

De pánikra semmi ok! Munkatársaink erre is fel vannak készülve, a biztonság kedvéért minden beszerelés alkalmával készülnek megfelelő javítóanyaggal is, így azonnal orvosolható is a kár. Ráadásul ez nem jellemző, a megbízások 1-2%-nál fordul elő csupán.
Gyakran felmerülő kérdések tovább, hogy a hálózat el fogja e bírni a klímaberendezést? A zaj nem fogja zavarni a szomszédokat?

A gyorsan fejlődő technológiának köszönhetően a mai, modern eszközök áramfelvétele annyira minimális, hogy még egy hajszárító is nagyobb hatással van a hálózatra, mint a klíma. Ehhez nem kell új házban, lakásban laknunk, ugyanis már a több évtizedes panellakások elektromos hálózata is simán elbírja a gépet. Mivel a gép használata nem megterhelő, így a zajszint is minimális. A gyártók egyik legfontosabb szempontja ugyanis az, hogy az eszköz minél halkabb legyen, hiszen senki nem akarja órákig hallgatni, hogy búg valami a fejük fölött a saját otthonukban, munkahelyükön.

Tudniillik, hogy a mai klímák a fordulatszámukat igazítják a beltéri hőmérséklethez, így általában nem kell maximális fokozaton működniük, ezért tud alacsonyan maradni a környezeti hangterhelés.
„Nem lesz magas a villanyszámlám?” – NEM. Nézzük meg a hősugárzó és a klíma közti különbséget működés szempontjából. A hősugárzó fűtőszállal melegíti fel a levegőt, melynek működtetéséhez áramot használ. Ezzel szemben a klíma a kültéri hőmennyiséget beszívja az épület belsejébe a villamos energia segítségével. Mivel ez az eszköz gyorsan dolgozik, így nem kell órákig üzemeltetni, hogy elérjük a számunkra legkomfortosabb hőmérsékletet. Talán az egyik legnagyobb „pro” érv az eszköz mellett, hogy szűrik a levegőt. Vannak olyan települések, ahol a levegő szennyezettebb, mint máshol vagy éppen allergia szezon van. Ilyenkor rendkívül megkönnyítheti az ember életét, ha van beszerelve klíma.

Fontos megemlíteni a rendszeres klíma tisztítást!
Ezt érdemes évente kétszer megtenni, szakember segítségével. Rengeteg betegségtől, fertőzéstől megóvhatjuk magunkat és családunkat, amennyiben nincs elhanyagolva gépezetünk. Észre sem vesszük és baktériumok, vírusok, gombák telepedhetnek meg berendezésünkben, amik akár tüdőgyulladáshoz is vezethetnek. Ezen klímatisztítás alkalmával valójában fertőtlenítés történik, így nem ajánlott megvárni, hogy köhögjünk, vagy légzésünk nehezebbé váljon. Az egészség mellett gépünk állapotának megóvása érdekében is jó, ha ez a rendszeres tisztítás, karbantartás nem marad el, ugyanis akár a garanciát is elveszíthetik emiatt. A legtöbb gyártó cég a garancia feltételét az éves szinten kétszeri klíma tisztítás meglétéhez köti. Az alapos és precíz karbantartásért hívjon minket!

1–12 termék, összesen 25 db